Jeg bliver altid glad, når jeg ser, at flødeboller er på tilbud. Jeg elsker flødeboller – særligt dem med marcipanbund.

Mine børn går aldrig forgæves, hvis de spørger mig, om vi skal have en flødebolle. De har også beskyldt mig for i hemmelighed – skjult bag et skilt – at spise en flødebolle, hvor de selvsagt har følt sig forfordelt. Men som jeg fortæller dem, så er det er ikke rigtig, da jeg allerhelst vil spise flødeboller i hyggeligt samvær med ungerne. Og det betyder altså, at de også får flødeboller.

Men når jeg tænker over det; hvad er en flødebolle?

Wikipedia beskriver en flødebolle som “en kage , der består af en vaffel eller marcipanbund , som er belagt med et luftigt hvidt skum af pisket æggehvide tilsat sukker og overtrukket med chokolade .” Dette er dog en meget klinisk, kønsløs beskrivelse af denne pragtfulde nydelsesstjerne.

Hvis jeg skulle beskrive en flødebolle ville det lyde noget i retningen af: “Den første bid mmmhh og lysten til at spise resten bliver større og større”. Når flødebollen er spist, så har jeg lyst til en mere, og når det kommer til stykket, så er jeg fuldstændig ligeglad med om flødebollen er på tilbud eller ej.

Søde hilsner,
Emil Raun