Streamingtjenester som Netflix, Spotify og HBO er de sidste par år blevet allemandseje og vi betaler gladeligt 100,- kr om måneden for at få adgang til mere end 100.000 musiknumre og gamle film.

Streaming er smart og at have adgangen til musik, film mv., når jeg har brug for det, passer godt ind i min travle hverdag. Jeg er også hoppet på streaming-bølgen og har særligt kastet min kærlighed på podcasts.

Ifølge Wikipedia er podcasting en metode til udgivelse af video- og lydfiler på internettet. Oprindeligt er podcast en sammentrækning af iPod og broadcasting, men senere har udtrykket “pod” ændret betydning til “Personal On Demand”, sådan at “podcasting” betyder “Personal On Demand Casting” eller “personlige udsendelser til afhentning”.

Jeg bruger podcasts, fordi der udgives så mange spændende og interessante radioprogrammer, som typisk sendes når jeg på arbejde, og de genudsendes ikke altid når jeg har fri. Jeg kan altså lytte, når det passer mig.

Når jeg kører bil, lytter jeg til podcasts. Det betyder, at turen føles kortere og efter en spændende podcast, føler jeg mig glad og inspireret, når jeg kommer frem til mit bestemmelsessted.

Det fantastiske med et podcast er, at når man lytter til dem, mens man holder i kø på motorvejen, føles det ikke som om man spilder sit liv i kø-kørsel.

Jeg træner jævnligt på min Crosstrainer – typisk en 3-4 gange om ugen og ca 1000-1200 kalorier pr. gang. Den ENESTE grund til, at jeg træner, er for at undgå at få diabetes 2, som min far fik, da han var i min alder – dvs. 50 år. Jeg syntes egentlig, at træningen er kedelig med kedelig på, men det er altså nødvendigt. Podcasts hjælper mig! Jeg hører – som nævnt – mange interessante programmer og syntes dermed at min tid er brugt mere fornuftigt.

Jeg kan varmt anbefale at lytte til podcasts – det gør mit liv rigere på gode oplevelser.

På min blog vil jeg fremover anmelde de bedste podcasts.

God fornøjelse.

Venlige hilsner,
Emil Raun